Læserbrev i Nordvestnyt den 14. september 2017
af Stine Krüger Veng, Ugerløse
Kandidat for Lokallisten for hele Holbæk Kommune

Holbæk kommune består blandt andet af en række mindre lokalsamfund, og det burde være enhver børnefamilies drøm at bosætte sig her:

Langt væk fra stress og jag og med masser af plads at boltre sig på – et sandt paradis. Og dog.

Børneområdet har gennem flere år været udsat for massive sparekrav, og det er et STORT problem. Hvis der ikke er økonomi til at opretholde gode forhold for børnene, mister vi børnefamilierne – en stærk ressource, som vi ikke kan undvære.

Vil man skabe vækst i et lokalsamfund, er der brug for børnefamilier: De går i den lokale vuggestue, børnehave og skole. De går til gymnastik og fodbold i den lokale idrætsforening, og de handler ind hos den lokale købmand. De holder hjulene i gang, skaber vækst og er dermed med til at fremtidssikre lokalsamfundet.

Derfor er det selvsagt en dårlig idé at fortsætte udsultningen af dét, der skal trække børnefamilierne til. Vælger man at fortsætte ned ad denne vej, og vælger man måske oveni købet at nedlægge daginstitutioner og skoler, ja så skræmmer man børnefamilierne væk. Dét resulterer i, at handel og liv forsvinder, og at væksten udebliver. Lokalsamfundet dør simpelthen. Så hvis vi vil bevare vores lokalsamfund, skal vi gøre det attraktivt for børnefamilier at flytte hertil. Det gør vi i første omgang ved at investere i daginstitutioner og skoler. Det kan ikke betale sig at spare – det går det ud over hele kommunen, og vi ender med at spare os fattigere!