Læserbrev i Nordvestnyt
Lars Qvist og Sine Agerholm

Nogle partier har en interesse i at opstille en kunstig modsætning imellem kommunens borgere på den ene side og det private erhvervsliv på den anden. Det kommer til udtryk, når det fremhæves som en politisk sejr, at dækningsafgiften, som er en særskat på erhvervsejendomme, genindføres i Holbæk Kommune.

Men velfærdssamfundet og det private erhvervsliv er – set med vores øjne – ikke hinandens modsætninger men derimod hinandens forudsætninger.

Hvor var erhvervslivet henne uden veluddannet arbejdskraft, uden offentlig infrastruktur og uden gode pasningsmuligheder for medarbejdernes børn? Samtidig bidrager kommunen til omsætningen med årlige millioninvesteringer i anlægsopgaver og indkøb af varer og tjenesteydelser hos private virksomheder.

På den anden side ville der ikke være meget at gøre godt med i kommunen, hvis ikke vi havde de tusindvis af private arbejdspladser, hvor mange tjener deres løn og bidrager via skatten til kommunekassen.

Når det private erhvervsliv trives i kommunen kaster det altså arbejdspladser af sig, og det giver samtidig et afkast til kommunekassen.

Vi har brug for hinanden, og derfor skal parterne finde sammen i et anerkendende og for begge parter frugtbart samarbejde.

Lars Qvist, kandidat og Sine Agerholm, borgmesterkandidat for Lokallisten for hele Holbæk Kommune